TALLER DE RESIDUS
L'al·lota ens va donar una fitxa a cada un dels grups que vàrem formar. Hi havia quatre fitxes i deien: ''Anem a la muntanya'', ''Anem a la platja'', ''Feim un sopar'', ''Festa d'aniversari''. A cada grup li tocava una cosa diferent. A la fitxa sortia el que havíem de comprar. L'al·lota també va dur fotos de diversos menjars, aigua, sucs, embolcalls etc... i nosaltres havíem d'agafar els menjars de la llista que ens havien tocat, però havíem d'agafar el que era més econòmic i el que menys fems produïa.
Quan vàrem acabar aquesta activitat, ens va explicar què era el fems, com podíem produir menys fems i residus, com es destruïen els residus etc...
També ens va explicar que un 80% dels residus es duien a l'abocador i l'altre 20% es cremava. Ens va ensenyar una foto de la incineradora de Mallorca i que les cendres que quedaven després d'haver cremat els residus, contaminava un munt. Ens va dir que els residus que es duien a l'abocador tardaven un munt en desintegrar-se i que costava molt desfer-los, sobretot els plàstics durs.
També ens va explicar el tipus de fems que havíem de tirar a cada contenidor ( blau: paper i cartró, groc: plàstics, llaunes i brics i verd: vidres).
Raúl Oton Perea